• image
  • image
  • image
  • image

Black Stars Basketball Gala 2017 groot succes

Bijna 50 (jeugd-)leden deden op zaterdag 7 januari mee aan het jaarlijkse Basketball Gala. Omdat de vereniging 40 jaar bestaat was er een speciaal tintje aan het programma gegeven. Voor iedere deelnemer lag een mooi Black Stars t-shirt klaar. De clinic werd verzorgd door professionele trainers van TBG Dragons. En dat heeft onze jeugd geweten! Diegenen die dachten al een aardig balletje te kunnen gooien kwamen erachter dat er nog veel te leren valt. Het eerste deel van het programma werd er getraind op fundamentals. Zo waren er bijvoorbeeld oefeningen waar de coördinatie getest werd. En konden we zien wat er gebeurt als je met de ene hand een tennisbal cross over moet gooien en met de andere hand met een basketball moet dribbelen. En na iedere worp van hand moet wisselen…. Dan vliegen de ballen om je oren! In het tweede deel werden er 3x3 wedstrijdjes gespeeld. Het was een zware middag, maar iedereen heeft ervan geleerd en vooral: genoten. Van klein tot groot.

C54A9093

Na de clinic werden er kampioenschappen gehouden. Voor de jeugd t/m U12 was er een vrije worp en lay-up kampioenschap. Voor iedereen boven de U14 een driepunts- en een vrije worp kampioenschap. De volgende personen gingen met de titel ‘kampioen 2017’ én een mooie sportbeker naar huis:

Anca Bouman   -              Vrije worp kampioen

Robin Feringa    -              Driepuntskampioen

Lieke de Wit       -              Vrije worp kampioen U12

Tim vd Brink       -              Lay-up kampioen U12

’s Avonds kwam de U20 van de Arnhem Eagles op bezoek voor een oefenwedstrijd tegen een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld team van Black Stars. Ons team bestond uit een aantal U20-spelers, spelers van H01 en recreanten. Het tempo van de wedstrijd lag hoog. Onze spelers konden het in eerste instantie goed bijhouden. Hoewel Arnhem Eagles al snel de leiding nam wisten onze spelers aardig bij te blijven. In het middelste deel van de wedstrijd kwamen de Eagles op een voorsprong. Maar onze spelers bleken geduchte tegenstanders. Zij wisten de achterstand in het laatste deel van de wedstrijd goed in te lopen. Al met al een leuke wedstrijd. 

T-shirt bestellen

C54A9205Was je er op 7 januari niet bij en wil je ook een mooi t-shirt? Dan kun je deze voor 1 februari 2017 bestellen door € 10,00 over te maken naar Black Stars, NL95INGB0001777484 o.v.v. je naam en je kledingmaat. 

 

 

 Meer foto's van deze fantastische middag in ons fotoalbum.


privacy AVG25mei