• image
  • image
  • image
  • image

U16 op weg naar de titel?

U16webDe U16 is nu ongeveer anderhalf jaar gelden begonnen met Geerten van Eldik en Mark Aalten als coach. Hieronder een kort verslag van hun prestaties tot nu toe, die dit sezoen veel belovend ogen;

Toen we de eerste training bij elkaar kwamen vroegen de coaches ons wat het doel van het seizoen was waarop bijna iedereen zei kampioen worden. Een aantal weken verder waren we bij onze eerste wedstrijd compleet ingemaakt en hadden met ongeveer 100 punten verschil verloren. Toen de training erna had iedereen nog hoop om hoog te eindigen en geloofde iedereen dat het wel goed zou komen maar een aantal wedstrijden verder hadden we nog steeds niks gewonnen en stonden we dik laatste. Er kwamen daarna een aantal wedstrijden aan waar we wel kans hadden om te winnen en we kwamen een stuk dichter bij in plaats van dik te verliezen maar zelfs die wedstrijden verloren we. Iedereen was daarna eigenlijk een beetje klaar met verliezen. Als de wedstrijden gingen beginnen wisten we ook dat de kans groot was dat we gingen verliezen. Na die tijd leerden we elkaar beter kennen buiten het veld maar wat ook heel belangrijk was op het veld en we wisten beter van elkaar wat we gingen doen. Wat enorm verbeterde was onze verdediging, in plaats van dat de tegenstander ruim 100 punten kreeg werd dat bijna de helft. Onze aanval begon ook steeds beter te lopen. Er kwam weer een wedstrijd aan waar we kans hadden en na ongeveer de helft van het seizoen hadden we onze eerste wedstrijd gewonnen. Iedereen vond het geweldig en we gingen dat ook zeker vieren. Het was heel spannend en we hadden net gewonnen en dat maakte het enorm mooi. Toen verloren we minder dik van degene die boven aan stonden en wonnen zelfs meer wedstrijden van degene die onderaan stonden. Na een hele lange tijd laatste te staan kwamen we een plekje omhoog en aan het einde van het seizoen stonden we zelfs 8 van de 12. Iedereen had weer veel meer lol in het spelen en we speelden ook veel beter. We hadden veel geleerd in de trainingen en in de wedstrijden. Klik op lees meer om verder te lezen over dit seizoen.

Toen begon het tweede seizoen met alleen Geerten als coach. Nog steeds U-16 maar deze keer waren wij tweedejaars. Een paar spelers gingen weg en een paar kwamen er bij. We kenden elkaar allemaal goed en waren buiten het veld ook goede vrienden geworden. Na wat eerste trainingen merkte je al dat het enorm goed ging en dat we echt een team waren. Onze eerste wedstrijd kwam eraan en we moesten tegen een moeilijke tegenstander van vorig jaar: BV Wyba. Deze keer had iedereen in tegenstelling tot vorig jaar een wat minder grote mond en dacht iedereen meer van, we gaan alles geven en dan zien we wel hoe ver we komen . En toen tot onze grote verbazing hadden we de eerste wedstrijd gewonnen met een best ruim verschil. Gelijk de week erna kwam de volgende wedstrijd en die wonnen we ook. We stonden daarna tweede met hetzelfde aantal punten als nummer één maar bijna de helft van het doelsaldo. Er volgden nog wat wedstrijden die we steeds dikker wonnen alleen de nummer 1 Flip Stars kreeg een steeds hoger doelsaldo. We waren eigenlijk al een soort van bang voor de wedstrijd tegen hun maar nadat wij steeds dikker begonnen te winnen, met zelfs een aantal keren met 100 punten verschil, begonnen zij steeds minder dik te winnen. De 1e wedstrijd tegen Flip Stars naderde maar tot onze verbazing had Flip Stars verloren van BV Wyba, waar wij ruim van hadden gewonnen. We kregen wat meer zelfvertrouwen en toen kwam de wedstrijd. We begonnen enorm goed, soms zakte we wat weg en we hebben ook zeker wat laten liggen maar uiteindelijk hebben we zelfs van hun ruim gewonnen. Iedereen werd helemaal gek na die wedstrijd en iedereen was trots. Daarna kwamen er nog een paar wedstrijden tussendoor die we ook gewonnen hebben. Zondag 11 december moesten we weer tegen Flip Stars, nu in Tiel. Ook deze wedstrijd hebben we dik gewonnen, deze keer met 37-86. Wyba lijkt nu de enige overgebleven concurrent maar die hebben we ook al 2 keer verslagen! Het ziet er goed uit! Op naar het kampioenschap!


privacy AVG25mei