• image
  • image
  • image

Black Stars U18 neemt het op tegen nr 2 Pluto

Het allereerste moment van de wedstrijd was meteen raak; Joshua wint de sprongbal en we hebben meteen de eerste kans om te scoren maar dat lukt ons helaas niet. De volgende aanval van Pluto pakken we de verdedigingsrebound en zetten een fastbreak uit, uit de break krijgen we vrijenworpen mee en scoren daar één van. Zo gaat het 1e kwart gelijk op en raakt de tegenpartij in de paniek ze nemen meteen een time-out en dat is een teken dat wij het goed doen. Ze maken veel fouten waardoor wij vrijenworpen mogen schieten en daaruit maken wij 9 punten tegen 14 aan het einde van het kwart. Tweede kwart krijgen we wel kansen maar maken ze niet allemaal af en hebben we 11 punten gemaakt. Pluto loopt uit met 15 punten verschil en zo staat het 35-20 met de rust.

Tijdens de rust hebben we ons weer goed volgeladen met energie en stellen we een doel voor onszelf; ze halen de 75 punten niet! Daar zijn we naar aan het streven en het gaat de goede kant op. Onze ‘zone’ staat goed en ze maken minder punten in het 3e kwart als het tweede, wij blijven constant qua score en maken er weer 9 en de tegenstander blijft maar driepunters en afstandschoten raak schieten en zo staat het 54 tegen 29. We beginnen elkaar steeds meer te vinden en alles loopt lekker zo geven we de volle 200% en hebben ze het er weer moeilijk mee en wij scoren meer. Zo is het 4e kwart 15-14 geworden en is de eindstand 67-43 geworden, we hebben verloren, maar ons doel is gehaald!