• image
  • image
  • image
  • image

In de Rebound met Henry van Breenen

Welkom bij onze nieuwe rubriek: “In de Rebound met”.  Geerten van Eldik gaat de velden langs om te praten met (oud) leden, nieuwe talenten, trainers/coaches en bestuursleden. Elke editie word er iemand uitgekozen voor een interview.
 
Met deze keer:
Henry van Breenen
 
IMG 1741
Even voorstellen:
Naam: Henry van Breenen
Geboortedatum: 10 november 1959
Functie: Voorzitter & trainer/coach
Team: U18 & Heren 1
 
Wat doet u in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik TIG-lasser bij Yokogawa in Amersfoort
 
Wat is uw functie binnen Black Stars en wat was uw reden hiervoor?
Op dit moment ben ik voorzitter, wedstrijdsecretaris en trainer/coach van heren 1 en U18.
 
Wat vindt u zo leuk aan de sport basketbal?
Toen ik als 16 jarige begon bij de nieuwe club Black Stars ging het me er eigenlijk alleen maar om lekker binnen te ballen, maar in de loop der jaren is de liefde voor de basketballsport alleen maar gegroeid. Basketball is een dynamische sport die leuk is om te doen, maar zeker ook om naar te kijken. Als je je verdiept in de regels, de techniek en tactiek kom je ook steeds weer nieuwe dingen tegen.
 
Beschrijf Black Stars, wat voor club is het in uw ogen?

Black Stars is een leuke club van bijna 40 jaar waar in de loop der jaren veel is gebeurd. Basketball is in Rhenen een begrip geworden en dat danken we aan het feit dat we ons altijd tijdens allerlei evenementen hebben laten zien.

Wat is uw geschiedenis bij de club, zowel als speler, als trainer/coach en bestuurslid?
Als speler ben ik er vanaf het begin (oktober 1976) bij geweest. Heel even bij de junioren maar al snel was ik nodig bij de senioren. Dit was niet om mijn briljante spel, maar meer omdat er te weinig senioren waren. Later heb ik nog in diverse herenteams gespeeld. In 1979/1980 ben ik begonnen met training geven aan een damesgroep en heb tot 2013 aan zo’n beetje alle denkbare categorieën en teams  training gegeven van mini’s tot heren 1. Twee seizoenen heb ik geen teams onder mijn hoede gehad en sinds dit seizoen weer twee. Vanaf begin 1977 heb ik deel uitgemaakt van het bestuur. Ik ben begonnen als wedstrijdsecretaris en ben daarna 21 jaar voorzitter geweest. Daarna zes jaar alleen wedstrijdzaken en technische zaken onder mijn hoede gehad en nu sinds vorig seizoen weer voorzitter en nog steeds wedstrijdsecretaris.
 
Wat is uw mooiste herinnering bij Black Stars?
Mijn mooiste herinnering stamt uit 2009 toen ik het lintje opgespeld als Lid in de Orde van Oranje Nassau.
 
Wat is uw hoogtepunt als coach?
Mijn hoogtepunt als coach is geweest toen ik met mijn damesteam kampioen werd in de rayon 1e klasse en we promoveerden naar de hoofdklasse. In die hoofdklasse hebben we het toen toch drie seizoenen volgehouden.
 
Wat zijn uw doelstellingen voor dit seizoen, zowel als trainer/coach, als voorzitter?
Mijn doelstelling op zowel het technische als op het bestuurlijke vlak is de vereniging stabiel te maken en te houden. Dit moeten we mijns inziens met z’n allen doen en we kunnen dit bereiken door respectvol met elkaar om te gaan en de handen uit de mouwen te steken. De huidige tijd brengt helaas met zich mee dat de saamhorigheid vaak op de proef wordt gesteld en ieder-voor-zich mentaliteit soms de kop op steekt ik wil proberen met de medewerking van de hele club basketball in Rhenen nog sterker en groter te maken.
 
Wilt u als voorzitter nog iets zeggen tegen de leden van Black Stars?
Een kleine vereniging besturen is niet makkelijk. We hebben daar als bestuur de hulp bij nodig van iedereen. Is het niet bij trainingen en wedstrijden, dan wel bij alles wat we daarnaast nog organiseren en doen. Ook de ouders zouden we hier graag bij betrekken. Volgend jaar in oktober vieren we ons 40-jarig bestaan en er staan voor dat jaar leuke dingen op stapel. Met z’n allen kunnen we er een leuk Black Stars jaar van maken, dus doe mee!

Even voorstellen:
Naam: Henry van Breenen


privacy AVG25mei