• image
  • image
  • image

BlackStars U16-1 – Pluto U16-1

Zaterdag 27 oktober 2015 heeft Black Stars U16-1 gespeeld tegen Pluto U16-1 thuis in t’ Gastland. De ‘startende vijf’ waren: Bas Franken, Maria Jansen, Karst van der Wal, Rintse van de Burg en Rens van Breenen. Onder leiding van de coaches Niels Vreeke en Geert Niks. We speelden tegen de nummer twee van de competitie. In de eerste minuten van de wedstrijd stonden we goed te spelen, de aanvallen gingen goed en de verdediging stond sterk. Ze kwamen er niet doorheen dus gingen ze schieten van afstand, helaas schoten ze rond de 70% erin en daar waren wij niet tegen op gewassen. Aan het begin stonden we zelfs nog voor met 6 punten. Alleen konden we de voorsprong niet vast houden en werd de ruststand 41-41. We kregen veel vrijeworpen en schoten ze bijna allemaal erin. Ik weet niet wat er gebeurde, maar de tweede helft gingen we slordiger spelen en na elke tegenscore gaven ze ons veel druk en verspeelden we zo ons balbezit, een paar keer ging het wel goed, maar dat was niet genoeg om hun bij te houden en zij liepen ver uit. Hun ‘Guard’ (spelverdeler) had alles wat je maar kon hebben in het basketbal: hij kon goed passen, dribbelen, was snel, had goed schot en kon hoog springen. Hij kwam telkens in zijn eentje door onze hele verdediging. Als we weer tegen hun moeten gaan we meer weerstand proberen te geven, ons doel was hun de 90 niet te laten halen en dat is gelukkig nog gelukt. De eindstand is 54-86 geworden.