• image
  • image
  • image

Black Stars U18 - B.V. Batouwe U18

Op 18 januari van dit jaar heeft het U18 team van Blackstars een uitwedstrijd gespeeld tegen B.V. Batouwe uit Bemmel. Een team dat het in onze poule redelijk goed doet. Op de (huidige) vijfde plaats is Batouwe het laagste team met een positief doelsaldo. Het kon dus een spannende wedstrijd worden. Bovendien kunnen wij ons geen verliezen permitteren met het oog op het kampioensschap.

De eerste helft begon moeizaam voor Blackstars. Er werden sowieso weinig punten gemaakt door beide partijen, maar ondanks de stevige strijd die ons team probeerde te leveren eindigde de eerste helft met een achterstand. Een achterstand die 12 tegen 16 bedraagt. Waarschijnlijk kwam het door het feit dat we ons probeerden aan te passen aan het spel van Batouwe zonder ons eigen spel op ons tempo te spelen. Dit was dan ook de instructie van de coaches voor het volgende kwart.

Deze instructie betaalde zich direct terug want na drie minuten hadden we Batouwe qua score alweer ingehaald. Nu ons team aan de voorsprong geroken had, schoot de motivatie en inzet omhoog met als resultaat aan het einde van het kwart een wel verdiende voorsprong. 32-20 was de stand waar we de tweede helft mee zouden beginnen.

Nu Blackstars in haar eigen tempo kon spelen, boekten we ook meer succes in de defense. Verschillende steals en een paar blocks schonken ons nog extra punten. Waar wel meer rekening mee gehouden moet worden is het omschakelen van defense naar offense. Toch vergrote Blackstars haar voorsprong naar de tussenstand van 48 tegen 30.

Het laatste kwart was een kwestie van doorzetten en doordrukken van de stijgende voorsprong. Wat ook deze week weer lukte. Met een eindstand van 61 tegen 40 domineerde Blackstars ook in Bemmel het veld. We bewijzen onze yell weer waar want hoe we ook aftrappen in een game, wij wijken voor niemand! Cedo Nulli!!