• image
  • image
  • image

Blackstars U18 1 - B.V. Batouwe U18 2

Zaterdag 27 september was het tijd voor de tweede wedstrijd van het seizoen voor de heren en dame van de U18 van Blackstars. Na de overwinning van de week ervoor waren de verwachtingen hoog en wist het hele team dat ze zich moesten bewijzen. de tegenstander was B.V. Batouwe, zij hadden de eerste wedstrijd met een ruim verschil gewonnen dus ze wisten dat er tegenstand zou komen.

De BlackStars begonnen de wedstrijd rustig en vooral afwachtend om te kijken hoe Batouwe de wedstrijd zou gaan spelen. De wedstrijd ging ook erg gelijk op en het bleef rustig met het uitdelen van fouten. Na tien minuten gespeeld te hebben was de stand 11-11.

BlackStars wist nu wat haar te doen stond, zorgen dat ze uitliep en voor de rust al een grote voorsprong krijgen. Dit ging doormiddel van de nieuwe aanval opstelling bijna altijd vlekkeloos en ze wisten de sterkere ploeg te zijn tijdens het tweede kwart. Ook door wat aanpassingen in de verdediging zorgden ze ervoor dat B.V. Batouwe het in de aanval lastig kreeg. Hierdoor gingen ze met een goed gevoel de rust in want na de tweede tien minuten was de stand 34-17.

Tijdens de rust heeft BlackStars haar best gedaan om de rust te behouden en goed geconcentreerd het derde kwart in te gaan. BlackStars bleef ook rustig en B.V. Batouwe kreeg het lastiger. In het derde kwart heeft Blackstars ook een groot aantal vrije worpen gehad door de onrust die bij B.V. Batouwe ontstond. Hierdoor kon Blackstars een groot aantal punten scoren in het derde kwart. Maar B.V. Batouwe gaf niet zomaar op, door een verandering in de aanval waardoor een groot aantal punten gescoord kon worden, gaven ze zich niet zomaar verloren. De tussenstand na 30 minuten was 54-29.

In het laatste kwart wist BlackStars dat ze de voorsprong gewoon moest blijven vasthouden. Dit werd een succes doordat de coaches goed vertelde hoe ze de aanval van B.V. Batouwe konden tegenhouden en hun score kon minimaliseren. In het vierde kwart ging BlackStars ook goed door met scoren en zo liepen we nog uit ten opzichte van het derde kwart. De tweede overwinning dit seizoen is behaald door Blackstars U18 en dit is een goed teken voor de komende wedstijden. De uiteindelijke stand is geworden: 74-43.