• image
  • image
  • image
  • image

Op zoek naar spelers U10

 N4A1845

Sport is belangrijk voor de fysieke en mentale vorming van de mens en de jeugd in het bijzonder.

Basketbalvereniging Black Stars heeft nog plaats voor een aantal basketbalspelers in de leeftijdscategorie tot 10 jaar (U10).

Black Stars traint met de U10 in gymzaaltje op de Lijsterberg in Rhenen van 18.00 tot 19.15 op de donderdagavond. De U10 speelt wedstrijden in toernooi vorm 1x in de 3 weken. Basketbal wordt gespeeld met 5 spelers in een team van 10 spelers die door wisselen in de wedstrijd.

Belangstellenden kunnen op donderdag langskomen op de Lijsterberg om een keer mee te trainen.

 

Henry van Breenen Living Legend van de NBB.

Henry van Breenen

 

De Nederlandse Basketball Bond bestond op 15 juli 2022 precies 75 jaar en dat vieren we met de hele basketball community. Gedurende het jaar worden verschillende activiteiten en acties georganiseerd om deze mooie mijlpaal te vieren. Eén van deze activiteiten is om aandacht te geven aan Local Living Legends.

Het feit dat basketball in Nederland bestaat is mede te danken aan vele mensen die zich buitengewoon hebben ingezet voor de basketbalsport. Black Stars Rhenen heeft Henry van Breenen als hun local living legend aangemeld. Op deze manier wil Black stars hem bedanken voor zijn inzet, tijd en bevlogenheid.

Henry Is vanaf 1976 lid van Black Stars en is een jaar later toegetreden tot het bestuur en heeft tot heden nagenoeg onafgebroken verschillende bestuursfuncties bekleed. Buiten zijn bestuursfuncties is Henry ook nog trainer, stagebegeleider voor scholieren die bij Black Stars hun stage lopen, organisator van verschillende evenementen binnen de vereniging en vooral basketballer in hart en nieren. Het is dus niet vreemd dat Henry, mede hierom, in 2009 benoemd is tot Lid in de orde van Oranje Nassau, erelid is van de vereniging en nu ook Living Legend van de NBB.

Op 24 november zullen alle Living Legends tijdens de Living Legends Night in Almere in het zonnetje gezet worden tijdens de interland Orange Lions dames tegen Tsjechië.

Meer info hierover is te vinden op: https://www.basketball.nl/nbb75/living-legends-night/local-living-legends/black-stars-rhenen-henry-van-breenen/ 


privacy AVG25mei